2e bezoek bij de chirurg
Dinsdag 28 april: vandaag voor de CT-scan voor mijn longen geweest; de uitslag hoor ik vrijdag.

Woensdag 29 april: vandaag door de MRI-scan voor mijn onderbuik ook daar krijg ik vrijdag de uitslag van.

Vrijdag 1 mei 2009: vandaag weer een afspraak met de chirurg en de uitslagen.

De CT scan was om de situatie van de longen te bepalen en er werd een plekje op de long gevonden maar dat kan f een verkleving f het gevolg van de bestraling zijn. De MRI scan was om de juiste plaats van de tumor te bepalen. Dat is nu ook gebeurd en ook kreeg ik nu de bevestiging dat ik verder door het leven moet met een stoma vanwege de bestralingen voor kanker 46 jaar geleden. Ik word binnen twee drie weken opgenomen voor de operatie en zal dan ook 2 3 weken in het ziekenhuis liggen natuurlijk ook voor die stoma.

Eerst is er dan nog een vergadering van de chirurg, de longarts, de cardioloog, de radioloog en de anesthesist, want het schijnt een behoorlijke operatie te zijn en ze willen natuurlijk alles uitsluiten.

De MRI scan was ook goed verlopen.

Daarna naar de anesthesist om alles te bespreken en een klein onderzoek. Voor de anesthesist ook weer naar het lab voor bloedonderzoek (5 buisjes) je vraagt je eigen wel af of er straks nog wel bloed in mijn lichaam zit, zoveel moet je nu geven. En weer naar de functie afd. voor een hartfilmpje en tenslotte naar de afd. opname voor de opname. Daar krijg ik een week voor de opname een brief thuisgestuurd. En dan moet ik op 11 mei ook nog naar de stomaverpleegkundige die alles gaat vertellen wat de stoma allemaal inhoud en hoe je er mee om moet gaan. Al met al een hele morgen zoet geweest, vanaf half negen tot kwart over twaalf.
Terug